Pets Pride blog

Zorgeloos op vakantie met deze 7 tips!

Zorgeloos op vakantie met deze 7 tips!

De zomer is er bijna! Tijd om te genieten van die langverwachte vakantie. Maar wat doe je met je geliefde kat als je van huis bent? Wij hebben een paar handige tips om ervoor te zorgen dat jouw kat zich net zo ontspannen voelt als jij.

  1. Gezellig huis: Maak van je huis een koninkrijk voor je kat! Vul het huis met leuke speeltjes en knusse slaapplaatsen. Een paar nieuwe speeltjes kunnen wonderen doen om verveling tegen te gaan. Vergeet niet om krabpalen en verstopplekjes toe te voegen - ze zijn perfect om je kat bezig te houden en te laten ontspannen.
  2. Buddy systeem: Of je nu weggaat voor een weekendje of langer: Het is altijd een goed idee om een vriend, familielid of buur te vragen om af en toe langs te komen. Zo krijgt je kat de nodige aandacht en weet je meteen of alles in je huis nog heel is 😊
  3. Slimme voeding: Niets is vervelender dan je afvragen of je kat wel op tijd eten krijgt terwijl jij op het strand ligt. Met onze slimme voerautomaten krijgt je kat altijd de juiste portie op het juiste moment. Stel eenvoudig de voer- en portietijden in en de automaat doet de rest. Zo kun jij met een gerust hart genieten van je vakantie.
  4. Extra oogje in het zeil: Veel van onze voerautomaten hebben een camera waardoor je altijd een oogje in het zeil kan houden. Zet de voerautomaat zo neer dat je een goed beeld hebt van de plekjes waar je kat kan liggen. En met de microfoon kan je zelfs even met je kat praten!
  5. Frisse slok: Hydratatie is essentieel, vooral tijdens de warme zomermaanden. Onze drinkfonteinen zorgen ervoor dat je kat altijd toegang heeft tot vers en gefilterd water. De constante circulatie houdt het water fris en aantrekkelijk voor je kat, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over uitdroging. Met de handige app van Pets Pride kan je tevens in de gaten houden of er nog genoeg water in de fontein zit. Kan je meteen even iemand inseinen!
  6. Raamkijkertje: Katten zijn dol op het kijken naar de wereld buiten. Zorg ervoor dat je kat toegang heeft tot een raam waar ze naar buiten kan staren. Een vensterbank of een comfortabel kussen bij het raam kan voor uren vermaak zorgen.
  7. Veilig thuis: Voordat je vertrekt, zorg ervoor dat je huis veilig is voor je harige vriend. Verwijder eventuele gevaren en zorg ervoor dat giftige planten buiten bereik zijn. Let er ook zeker op dat er geen raam op kiepstand staat! Een veilige omgeving zorgt voor gemoedsrust terwijl je van je vakantie geniet.

Met deze tips kan je kat zich thuis net zo gelukkig voelen als jij op je vakantiebestemming. Dus laat die voerautomaten en drinkfonteinen het werk doen, terwijl jij geniet van een welverdiende pauze! 🐱✨