Pets Pride blog

Waarom schrokt mijn hond zo erg?

Waarom schrokt mijn hond zo erg?

Het is geen onbekend fenomeen: Een schrokkende hond. Het komt voort uit instinct. In het wild moeten dieren vaak vechten voor hun eten. Maar ook in huis groeien veel puppy’s op met broertjes en zusjes. Ook daar geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt als er maar één voerbak is. Hiermee wordt het schrokken gestimuleerd en dit is niet goed voor de gezondheid van je hond. Gelukkig zijn er anti-schrokbakken en likmatten ontwikkeld om dit tegen te gaan!

Gevolgen van schrokken

Snel en gehaast eten kan resulteren in onder andere maagtorsie, overgewicht en heeft invloed op de spijsvertering, waarbij de maagtorsie het meest ernstig is en gelukkig het minst voorkomt. Meer voorkomend is overgewicht, want door het schrokken eet je hond waarschijnlijk meer dan nodig. Daarnaast kauwt een hond amper tijdens het schrokken, waardoor het tevens een slechte invloed kan hebben op het gebit.

Likmatten

Een likmat kan helpen tegen schrokken, want het stimuleert langzamer eten. Daarnaast hebben likmatten nog meer positieve effecten. Door het likken komen er namelijk endorfines vrij in de hersenen van je hond, waardoor het helpt kalmeren in stressvolle situaties. Daar bovenop komt nog mentale stimulatie, en het vormt de ideale afleiding tijdens nagelsknippen, douchen of lange autoritten.

Schaf vandaag nog jouw likmat aan! De Pets Pride likmat is verkrijgbaar in beige, grijs en zwart!