Pets Pride blog

Waarom dipt mijn kat met zijn pootje in het water?

Waarom dipt mijn kat met zijn pootje in het water?

Het ziet er best wel schattig uit: Je kat die zijn of haar pootje in de waterkom dipt en hem vervolgens aflikt. Maar waarom doet je kat dit eigenlijk? Is het wel zo schattig als het lijkt? 

Snorhaargevoeligheid. 
De snorharen van katten zijn dikke haren met heel veel zenuwen aan de uiteinden. Ze zijn daarom heel erg gevoelig. Het zijn goede raadgevers voor katten en helpen met het navigeren door hun omgeving. Echter, in sommige gevallen zitten ze ook in de weg, zoals bij een te diepe drinkbak. Zulke drinkkommen zorgen ervoor dat de snorharen naar achteren buigen tijdens het drinken. Voor veel katten is dit erg ongemakkelijk of zelfs pijnlijk. Niet zo schattig dus … Voor deze katten is een ondiepe drinkfontein veel fijner. Kijk eens naar deze Pets Pride drinkfontein!

Voorkeur voor bewegend water.
Van nature houden de meeste katten van bewegend water. In stilstaand water is de kans op bacteriën of vergiftiging groter, en van nature willen katten zich daarvoor beschermen. Daardoor kan het zijn dat je kat de gewone drinkkom voorbij loopt en voorkeur geeft voor de kraan, of zelf het water met zijn of haar poot aan het bewegen probeert te maken. Als je kat dit gedrag laat zien, kan het zijn dat je kat te weinig water drinkt, met gezondheidsproblemen tot gevolg. In dit geval is een waterfontein een goede oplossing om het drinken van (schoon) water te stimuleren. De Pets Pride drinkfontein (met WIFI) heeft een filter voor het schoonste water, en geeft zelfs een seintje als het water bijgevuld moet worden, de filter vervangen moet worden of de fontein schoongemaakt moet worden!

Ook met een waterfontein kan het zijn dat de kat nog eventjes zijn of haar pootje gebruikt, want het kan even wennen zijn: die bewegende waterfontein! Maar daarna zal je kat je heel erg dankbaar zijn!