Pets Pride blog

Pets Pride Catlight 3: Finn

Pets Pride Catlight 3: Finn

Regelmatig zetten we een kat in de 'catlight'. We vragen naar de leukste weetjes en gewoontes, en daar komen verrassende antwoorden uit! Deze week is Finn aan de beurt. Babette vertelt enthousiast over haar grote knuffelkat:

 

Waar is Finn geboren?

Finn is 3 jaar terug geboren in Alphen aan den Rijn, en nu is hij meeverhuisd naar Brabant.

Hoe heeft Finn zijn naam gekregen?

Ik vind het leuk om dieren mensen namen te geven. Zo heette de katten van mijn ouders Joep en Joris. Finn had bijna Bob geheten want Bob en Babette vond ik leuk klinken. Tot iemand met Finn aan kwam, ik was meteen verkocht!

Heeft Finn een unieke gewoonte of eigenaardigheid?

Ja! Finn kan een soort van praten. Als hij mauwt, hoor je 'HALLLLOOOOWWWW'. Vaak geloven mensen dit niet, tot ik filmpjes laat zien. Het leukste is als mensen bij ons thuis zijn. Dan zijn ze altijd helemaal onder de indruk als Finn dat doet.

Heeft Finn ooit iets ongewoons gevangen of mee naar huis genomen?

Nee, gelukkig niet. Finn is namelijk een binnen kat. Maar in huis komt Finn met genoeg naar mij toe. Zo was het schuursponsje aan het begin echt niet veilig. En zijn snoepjes moeten achter slot en grendel, want als hij die te pakken krijgt, scheurt hij gewoon het zakje open om alles op te eten!

Heeft Finn een bepaald trucje geleerd om zijn zin te krijgen?

Als Finn zijn zin wil, trekt hij alles uit de kast. Vooral schattig kijken (en dat kan hij heeeeel goed). Of hij komt mauwend naar je toe en gaat je kopjes geven. Zie hem dan maar eens te weerstaan ...

Heb je een verschil gemerkt sinds Finn een voerautomaat heeft? 

Absoluut! Voorheen toen wij 2x per dag brokjes neer zetten, duwde hij het bakje bijna uit je handen om direct alles leeg te schranzen! Nu krijgt hij 6x per dag een beetje eten, en dat gaat heel goed. Wij maken gebruik van de spreekfunctie op de voerbak, dus als hij zijn naam hoort, trekt hij direct een sprintje en gaat hij de brokjes eten!

 

Vind jij het ook leuk om deze vragen over jouw kat te beantwoorden? Stuur ze via mail of whatsapp naar ons op met een foto en dan zullen wij jouw verhaal plaatsen!