Pets Pride blog

Pets Pride Catlight 1: Pip

Pets Pride Catlight 1: Pip

Regelmatig zetten we een kat in de 'catlight'. We vragen naar de leukste weetjes en gewoontes, en daar komen verrassende antwoorden uit! Deze week is Pip aan de beurt.

 

Waar is Pip geboren?

Pip is geboren op een boerderij in Kerk-Avezaath. Haar broertjes en zusjes waren na een paar weekjes allang op ontdekking uit, maar zij bleef veilig in het nestje ondergedoken. Ze vond het maar spannend daar buiten. Wij dachten een rustig katje te hebben, maar binnen no-time was ze ontdooid. Nu wil ze niets liever dan naar buiten gaan en is ze alles behalve bang!

Hoe heeft Pip haar naam gekregen?

Om eerlijk te zijn, hadden wij zelf niet heel veel inspiratie. Toen zei iemand tegen ons: 'Ik vind haar écht een Pip' en dat vonden wij eigenlijk ook!

Heeft Pip een unieke gewoonte of eigenaardigheid?

Pip is het soort kat dat echt 100 keer per dag naar binnen en buiten wil. In ons nieuwbouwhuis hebben wij geen kattenluikje, dus wij staan tig keer per dag de deur open te doen. Maar het is zo erg dat buren regelmatig bij ons aanbellen om te zeggen dat Pip echt naar binnen wil. Dat terwijl ze dan net 5 minuten geleden naar buiten is gelaten .....

Heeft Pip ooit iets ongewoons gevangen of mee naar huis genomen?

Pip heeft al van alles thuis gebracht, maar we waren vooral verbaasd toen ze met een hele grote mol aan kwam zetten.

Heeft Pip een bepaald trucje geleerd om haar zin te krijgen?

Eigenlijk krijgt ze nooit iets uit de koelkast, maar als iemand anders voor haar langs komt voor wat aaitjes (bijvoorbeeld als wij op vakantie zijn), gaat ze opeens luid mauwend bij de koelkast staan alsof ze daar áltijd wat uit krijgt. En ja, soms krijgt ze dan nog haar zin ook (een stukje kaas of vleeswaren).

Heb je een verschil gemerkt sinds Pip een voerautomaat heeft? 

Toen ze nog twee keer per dag eten kreeg, was ze altijd zo onrustig als we eten voor haar gingen pakken. Alsof ze al dagen niet gegeten had en zo werd het ook naar binnen geschrokt. Sinds de voerautomaat er is, is er zoveel meer rust. Ze eet een aantal keer per dag een kleine portie en gaat gewoon weer lekker op avontuur. Niet meer geobsedeerd met eten. Een katje dat gewoon veel relaxter is!

 

Vind jij het ook leuk om deze vragen over jouw kat te beantwoorden? Stuur ze via mail of whatsapp naar ons op met een foto en dan zullen wij jouw verhaal plaatsen!