Pets Pride blog

Hoeveel voedingsmomenten heeft mijn kat nodig?

Hoeveel voedingsmomenten heeft mijn kat nodig?

Het natuurlijke eetpatroon van een kat is regelmatig jagen, bij succes de prooi opeten en dan rusten tot de volgende jacht. Veel katten krijgen 2 keer per dagen eten, maar dat is dus heel onnatuurlijk voor je kat en daar wordt hij niet gelukkig van. Maar wat dan wel?

Kleine maag

Vanwege de kleine maag van je kat heeft hij een voorkeur voor meerdere kleine hoeveelheden eten verspreid over de dag. Zo zou het in het wild ook gaan: Ze kunnen niet de hele dag dooreten, maar moeten hun kansen afwachten tot ze hun volgende prooi vangen.

Onrustig gedrag

In het wild kunnen katten tot meer dan 8 keer per dag eten. Dan is 1 of 2 opeens wel erg weinig. Veel katten vertonen zenuwachtig, onrustig of zelfs agressief gedrag. Helemaal als het bijna tijd is om te eten. Het geeft een kat veel meer rust om regelmatig wat te kunnen eten.

Gezond voedingspatroon
Als laatste wil je natuurlijk ook een gezond eetpatroon voor je kat. Daarvoor is een consistent eetritme belangrijk. Regelmatig een kleine portie helpt tegen overgewicht en stimuleert, zoals hierboven al genoemd, een natuurlijk voedingspatroon.

Voerautomaat

Om enigszins in de natuurlijke behoefte van je kat te voorzien, moeten katten idealiter tussen de rond 5 maaltijden per 24 uur krijgen.

Sommige katten hebben zelfs voorkeur voor nog meer eetmomenten. Maar constant aanwezig zijn om je kat brokjes te geven, wordt vaak ook een uitdaging. Gelukkig is daarvoor de automatische voerautomaat uitgevonden!

Pets Pride heeft een uitgebreid assortiment automatische voerbakken. Denk bijvoorbeeld aan deze witte variant met camera, of deze zwarte variant met camera voor twee of meer katten!