Pets Pride blog

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kat voldoende drinkt met deze warme dagen?

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kat voldoende drinkt met deze warme dagen?

Met de zomerzon hoog aan de hemel en de temperatuur stijgend, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat onze harige vrienden voldoende gehydrateerd blijven. Katten staan erom bekend kieskeurig te zijn als het om drinken gaat en over het algemeen zijn ze ook geen fan van een plons in het water, maar met een beetje creativiteit kun je ervoor zorgen dat je kat met plezier genoeg vocht binnenkrijgt. Hier zijn enkele tips en trucs om je kat te verleiden meer te drinken!

 

IJs, ijs, baby!

Net zoals wij genieten van een ijskoud drankje op een warme dag, kan je kat ook genieten van een verkoelende traktatie. Leg een paar ijsblokjes in een laagje water. Het geluid van de ijsblokjes die ronddobberen kan hun nieuwsgierigheid prikkelen en hen aanmoedigen om een slokje te nemen. Bonuspunten als je de ijsblokjes maakt van hun favoriete natvoer of kippenbouillon (zonder zout of kruiden).

 

Het magische fonteintje

Heb je ooit gemerkt hoe gefascineerd je kat kan zijn door stromend water? Een drinkfontein kan een uitstekende manier zijn om je kat meer te laten drinken. Het bewegende water trekt hun aandacht en lijkt hen te betoveren. Bovendien blijft het water in een fontein frisser en zuurstofrijker, wat je kieskeurige kat misschien nog aantrekkelijker vindt. De ideale oplossing voor een gehydrateerde kat met deze warme dagen!

 

Verschillende locaties, verschillende sensaties

Katten houden van variatie, en dit geldt ook voor hun drinkplaatsen. Plaats meerdere waterbakjes of drinkfonteinen op verschillende plekken in huis. Je kat kan een voorkeur ontwikkelen voor een specifieke plek die rustiger of koeler is. Door drinkbakjes op verschillende hoogtes en locaties te zetten, creëer je een avontuurlijke drinkervaring voor je kat.

 

Smakelijke hydratatie

Natvoer bevat meer water dan droogvoer, wat helpt bij de hydratatie van je kat. Overweeg om je kat tijdens de warme maanden meer natvoer te geven. Je kunt ook een beetje extra water toevoegen aan hun natvoer. Sommige katten houden ook van een beetje tonijnsap (uit tonijn in water, zonder zout) door hun water gemengd. Het geeft net dat beetje extra smaak waardoor ze vaker zullen drinken.

 

De plezierige waterspelletjes

Katten zijn van nature speelse wezens. Maak gebruik van hun speelse aard door water in hun speeltijd te integreren. Een ondiepe kom met een klein, drijvend speeltje kan hen aanmoedigen om met het water te spelen en af en toe een slokje te nemen. Dit is niet alleen hydraterend, maar ook verrijkend voor hun geest.

 

De perfecte waterbak

Het soort waterbak kan een groot verschil maken. Sommige katten hebben een voorkeur voor brede, ondiepe schalen, omdat hun snorharen dan niet tegen de zijkanten stoten. Roestvrij staal of keramiek zijn vaak de beste keuzes, omdat ze het water koel houden en minder geuren absorberen dan plastic.

 

Water met een twist

Voeg een beetje variatie toe aan het water van je kat door een smaakje toe te voegen. Zoals eerder genoemd, kan een beetje tonijnsap een wereld van verschil maken. Ook kippenbouillon (zonder zout en kruiden) kan een aantrekkelijk smaakje geven. Zorg er altijd voor dat deze toevoegingen veilig zijn en geen schadelijke ingrediënten bevatten.

 

Houd het water vers

Net als wij, geven katten de voorkeur aan vers water. Ververs hun water minstens één keer per dag en zorg ervoor dat de waterbakjes schoon zijn. Een vieze bak of stilstaand water kan je kat ontmoedigen om te drinken. De drinkfontein is de makkelijkste oplossing, zodat je water altijd vers en bewegend water heeft!

 

Hydraterende snackjes

Probeer hydratatiebevorderende snacks zoals stukjes watermeloen (zonder pitten) of komkommer. Veel katten vinden deze waterige traktaties heerlijk, en ze bevatten veel vocht om je kat gehydrateerd te houden.

 

Let op de signalen

Let op de tekenen dat je kat misschien niet genoeg drinkt, zoals minder energie, minder eetlust of droge huid. Als je vermoedt dat je kat uitgedroogd is, neem dan contact op met je dierenarts. Vooral op de extra warme dagen is het verstandig om je kat even wat extra in de gaten te houden!

 

Met deze leuke en praktische tips kun je ervoor zorgen dat je kat ook tijdens het warme weer voldoende drinkt. Probeer verschillende methoden uit en ontdek welke het beste werkt voor je viervoetige vriend. Zo kun je samen genieten van een zorgeloze en verkoelende zomer!