Pets Pride blog

5 simpele stappen voor een gezondere kat

5 simpele stappen voor een gezondere kat

Hier zijn vijf eenvoudige stappen om je kat gezonder te maken. Misschien liggen ze voor de hand, maar soms is het fijn om er even aan herinnerd te worden! We willen allemaal dat onze huisdieren zo gezond mogelijk zijn:

  1. Hoogwaardig voedsel: Kies kwalitatief hoogwaardig kattenvoer dat voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat. Bij voorkeur een hoog percentage eiwitten (30/40%) en vetten (20/30%). Daarnaast is koolhydraatarm (minder dan 10/15%) het beste. In het wild eten katten nagenoeg geen koolhydraten. Kattenvoer met veel koolhydraten kan zorgen voor overgewicht. Niet schrikken: Veel kattenbrokken hebben 30 tot 40% aan koolhydraten in het voer zitten!
  1. Portiecontrole met een voerautomaat: Gebruik een voerautomaat om de portiegrootte van het voedsel van je kat te controleren en reguleren. Dit voorkomt overeten en helpt bij het handhaven van een gezond gewicht.
  1. Hydratatie met een drinkfontein: Veel katten drinken te weinig water. Te weinig vocht kan leiden tot urineweg- en andere gezondheidsproblemen. Investeer dus in een manier om je kat meer te laten drinken! Een drinkfontein stimuleert je kat om meer water te drinken. Kies bij voorkeur voor een drinkfontein met RVS. Dit voorkomt huidallergieën.
  1. Regelmatige lichaamsbeweging: Beweging is heel belangrijk voor je kat, maar sommige katten zijn liever lui dan moe. Voldoende speeltijd en lichaamsbeweging kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht, betere spieren en gewrichten. En een mooie bijkomstigheid: Het kan verveling ook sterk verminderen!
  1. Jaarlijkse dierenartscontrole: Breng je kat regelmatig naar de dierenarts voor vaccinaties en controle van eventuele gezondheidsproblemen. Vroege detectie van problemen kan de behandeling effectiever maken en de gezondheid van je kat verbeteren!