Pets Pride blog

5 simpele stappen voor een gezondere kat

5 simpele stappen voor een gezondere kat

Hier zijn vijf eenvoudige stappen om je kat gezonder te maken. Misschien liggen ze voor de hand, maar soms is het fijn om er even aan herinnerd te worden! We willen allemaal dat onze huisdieren zo gezond mogelijk zijn:

  1. Hoogwaardig voedsel: Kies kwalitatief hoogwaardig kattenvoer dat voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat. Bij voorkeur een hoog percentage eiwitten (30/40%) en vetten (20/30%). Daarnaast is koolhydraatarm (minder dan 10/15%) het beste. In het wild eten katten nagenoeg geen koolhydraten. Kattenvoer met veel koolhydraten kan zorgen voor overgewicht. Niet schrikken: Veel kattenbrokken hebben 30 tot 40% aan koolhydraten in het voer zitten!
  1. Portiecontrole met een voerautomaat: Gebruik een voerautomaat om de portiegrootte van het voedsel van je kat te controleren en reguleren. Dit voorkomt overeten en helpt bij het handhaven van een gezond gewicht.
  1. Hydratatie met een drinkfontein: Investeer in een drinkfontein om je kat te stimuleren meer water te drinken. Katten drinken vaak te weinig, wat kan leiden tot urinewegproblemen. Een drinkfontein kan hen aanmoedigen om meer water te drinken. Kies bij voorkeur voor een drinkfontein met RVS. Dit voorkomt huidallergieën.
  1. Regelmatige lichaamsbeweging: Zorg voor voldoende speeltijd en lichaamsbeweging voor je kat. Dit kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht, betere spieren en gewrichten, en het verminderen van verveling.
  1. Jaarlijkse dierenartscontrole: Breng je kat regelmatig naar de dierenarts voor vaccinaties en controle van eventuele gezondheidsproblemen. Vroege detectie van problemen kan de behandeling effectiever maken en de gezondheid van je kat verbeteren!